Aydınlatma Metni KVKK

Rainwater

Aydınlatma Metni KVKK

Rainwater olarak, kişisel bilgilerinizin korunmasını ve asla kötüye kullanılmamasını sağlama konusunda kararlıyız. Daha iyi teknolojiler ve deneyimler yaratmak için, Rainwater web siteleri vasıtasıyla bilgiler toplarız. Bu bilgileri dikkatle korur ve işleriz. Bilgilerinizin kullanımı konusunda şeffafız ve paylaştığınız bilgileri her zaman size bildiririz.

Rainwater elimizde bulunan kişisel bilgilerinizin sorumluluğunu alır. Birçok ülkede varlık gösteren küresel bir kuruluşuz.

Bu bildirimde, “Rainwater”, “bize”, “biz” veya “bizim” dediğimizde, Rainwater web sitesini veya bağlı ürünleri sağlayan veya ülkenizdeki mağazalardan, stantlardan  sorumlu olan Rainwater A.Ş kastetmekteyiz. 

Bize Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Hakkınızda toplanan kişisel verileriniziz sorumluluklarından  ve bizimle nasıl irtibata geçeceğinize dair bilgiler, İletişim bilgileri sayfasında mevcuttur.

Hakkınızda topladığımız kişisel veriler

Kişisel bilgilerinizi toplamamızın amacı, siz ve müşterilerimiz için sunduğumuz hizmetleri, ürünleri ve deneyimleri iyileştirmek ve geliştirmektir. Gizliliğinizi ve verilerinizin güvenliğini sağlamak adına, kişisel verileri, sizi veya başkalarını doğrudan tanımlayabilecek her türlü bilgi olarak kabul ediyoruz. Bu şekilde, size daha iyi hizmet sunmak için gereken bilgileri topluyoruz, ancak herhangi gereksiz bilgiyi toplamaktan kaçınıyoruz.

Hakkınızdaki kişisel verileri aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli şekillerde topluyoruz:

1. Web sitemiz veya uygulamalarımız, e-posta veya telefon aracılığıyla, mağazalarımızda, stantlarımızda ve etkinliklerimizde yüz yüze veya başka bir şekilde bizimle paylaştığınız bilgiler.

2. Çerezler ya da benzer takip teknolojileri vasıtasıyla çevrimiçi etkileşimlerinizden edinilen bilgiler.

3. Sizinle gerçekleştirdiğimiz iletişimlerin içinde yer alan bilgiler (örneğin e-postalar) ve size gönderdiğimiz e-posta ve uygulama iletişimleriyle nasıl etkileşime geçtiğinize dair bilgiler.

4. Bizimle olan sosyal medya etkileşimlerinizden veya hakkımızdaki gönderilerden elde edilen kamuya açık bilgiler.

5. Verilerinizi paylaşma izni verdiğiniz üçüncü taraf veri sağlayıcılardan elde edilen bilgiler.

Hakkınızda işlediğimiz kişisel veriler temel olarak aşağıdaki kategorilerden birine girecektir:
Kişisel Bilgiler
İsim, e-posta adresi, teslimat adresi, IP adresi, çerez ID'si, oturum açma bilgileri ve cihazlarınızla ilgili bilgiler (örn. ID veya IMEI numarası).



Sipariş bilgileri
Sipariş numarası, satın alınan ürün(ler), ödeme bilgileri, teslimat kayıtları.



İnternet etkinliği
Çevrimiçi izleme teknolojilerinden iletilen bilgiler (örn. web sitemizin hangi alanlarında diğerlerine göre daha fazla zaman harcadığınızı belirten çerezler)
Kişisel verilerinizi nasıl ve neden kullanıyoruz?

Kişisel verilerinizi toplamamızın ve kullanmamızın temel nedeni, sizin bizden beklediğiniz hizmetleri, ürünleri ve deneyimleri sağlamak ve iyileştirmektir. Bu bölümde, doğrudan sizden veya perakende ortaklarımız gibi üçüncü taraflardan dolaylı olarak topladığımız verileri nasıl kullandığımız ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Kişisel verileri nasıl topladığımız hakkında daha fazla bilgi için “Sizin hakkınızda topladığımız kişisel veriler” bölümüne bakın.

Ürünlerimizi ve/veya hizmetlerimizi size sunmak

Bu işleme şunları içerir:

ürünlerinizin satın alma, teslimat ve satış sonrası bakımını yönetmek ve koordine etmek (gereken şekilde);

soru ve taleplerinize yanıt vermek (çevrimiçi, yüz yüze, telefon, posta, canlı sohbet ve SMS gibi çeşitli kanallar vasıtasıyla);

ürünlerimizin stok yönetimi de dahil olmak üzere kullanım ömrünü belgelemek, izlemek ve kaydetmek; ve

ürün veya modeller tekrar stokta olduğunda sizinle iletişime geçmek.

Satın almış olduğunuz ürün ve/veya hizmetler için destek sunmak
Zaman zaman kişisel verilerinizi, sahip olduğunuz Rainwater ürünleri konusunda size yardımcı olmak için kullanırız. Bağlı bir ürününüz varsa, ürününüze özgü bilgiler için lütfen Bağlı Ürünler sayfasını ziyaret edin. Size ürün destek iletişimleri göndermemiz bize şunları sağlar: Rainwater ürününüz hakkında faydalı bilgiler sunmak, örneğin: temel ürün hizmeti güncellemeleri; en iyi performans için bakımın nasıl yapılacağına dair hatırlatmalar; ürününüzün performansını artıracağını düşündüğümüz, önerilen uygulama veya yazılım güncellemeleri veya yükseltmeler için uyarılar; desteğe ihtiyaç duymanız halinde, Rainwater uzmanlarından nasıl ve nerede yardım alacağınız konusunda bilgiler; Rainwater garantiniz hakkında bilgiler; ve önemli ürün güvenliği veya geri çağırma duyurularına ilişkin uyarılar Bu aktivitelerin bir parçası olarak, hakkınızda topladığımız farklı kişisel veri kategorilerini birleştiririz. Örneğin, çevrimiçi etkileşimlerinizden elde edilen kişisel bilgileri, bizimle paylaştığınız bilgileri veya Rainwater ürünlerinden gelen bilgileri, ürün popülerliği, web sitemizi veya uygulamalarımızı kullandığınızda sergilediğiniz davranışlar veya ürünlerimizin nasıl kullanıldığına ilişkin profil oluşturma ve istatistiki analiz için birleştiririz.
Verilerinizi ne kadar süre ile saklıyoruz?

Kişisel verilerinizi yalnızca ihtiyaç duyduğumuz süre boyunca, bu gizlilik bildiriminde belirtilen nedenlerle kullanabilmemiz için ve yasalara uygun olarak tutmamız gerektiği sürece saklarız.


Kişisel verilerinizi sakladığımız fiili süre, kişisel verilerin türüne ve nasıl kullanıldığına bağlı olarak değişecektir. Örneğin, bizden bir ürün satın aldığınızda, en azından garanti veya güvence belgesi süresi boyunca sizinle ve satın alımınızla ilgili bilgileri saklarız.

Kişisel verilerinizi bu şekilde kullanmak için dayanağımız nedir?

Bazı ülkelerdeki veri koruma ve gizlilik yasaları, kişisel verilerin kullanılması için “yasal dayanak” veya “yasal zemin” olarak adlandırılan bir şeye sahip olmamızı gerektirir. Genel olarak bu, kişisel verilerinizi kullanmak için yasal bir gerekçeye sahip olmamız gerektiği anlamına gelir.

Verilerinizi işlemek için esas olarak aşağıdaki yasal dayanakları kullanacağız:

Sözleşme – örn. satın aldığınız ürünü size temin etmek için teslimat ve ödeme bilgilerinizi işleme almamız gerekir

Onay – örn. onay verdiğiniz durumlarda size pazarlama iletişimleri göndereceğiz

Bazı durumlarda, yasal yükümlülüklerimize uyabilmek için kişisel verilerinizi belirli bir şekilde kullanmamız gerekir; örneğin, kişisel verilerinizi düzenleyici makamlara veya kolluk kuvvetlerine ifşa etmemiz için bir talep alırsak.

Sonuç olarak, kişisel verilerinizi belirttiğimiz şekilde kullanmamızın nedeni, doğrudan veya dolaylı olarak ürünlerimizi, hizmetlerimizi ve bir işletme olarak Rainwater deneyiminizi iyileştirebilmemizdir. Kişisel verilerinizi kullanma gerekçemiz ne olursa olsun, gizliliğinizi koruma taahhüdümüzü yerine getirmek için adımlar attığımızdan emin oluruz.

Kontrolleriniz ve seçenekleriniz

Mümkün olduğunda doğru olduklarından ve tercihlerinizi yansıttıklarından emin olmak için size hakkınızda topladığımız kişisel veriler üzerinde kontrol yetkisi veririz. Sizinle ilgili sahip olduğumuz kişisel verilere erişme, güncelleme ve değiştirme hakkınız vardır. Bunu, Rainwater hesabınız aracılığıyla bazı kişisel verileriniz ile ilgili olarak yapabilirsiniz.

Size pazarlama iletişimlerini ancak bize bundan memnun olduğunuzu söylediğiniz zaman göndeririz. Daha önce sizinle iletişim kurmamızı istediğinizi belirttiyseniz (“izin verilmiş”), ancak bunu yapma şeklimizi değiştirmek veya güncellemek isterseniz, tercihlerinizi şu şekilde güncelleyebilirsiniz:

◦ Rainwater müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek sizinle iletişim kurma şeklimizi değiştirmek veya güncellemek istediğinizi belirterek;

veya

◦ Web sitemizdeki hesabınıza giriş yaparak tercihlerinizi ve bilgilerinizi değiştirerek.

Bazı durumlarda, bizden şunları yapmamızı isteme hakkınız da vardır:

◦ Belirli amaçlar için kişisel verilerinizi kullanmayı durdurmak;

◦ Kişisel verilerinizi kullanımımızı sınırlandırmak veya kısıtlamak;

◦ Hakkınızdaki kişisel verileri silmek veya kaldırmak; veya

◦ Kişisel verilerinizi üçüncü taraf hizmet sağlayıcılara vermek

Örneğin, web sitelerimizi ve bağlı ürün uygulamalarımızı kullanımınızın izlenmesi ile tanıtım kampanyalarımız ve bu amaçlarla çevrimiçi reklamlar ile nasıl etkileşim kurduğunuzu izlememize itiraz etme hakkınız vardır.

Lütfen bu hakların her zaman geçerli olmadığını ve bunlara ilişkin bazı istisnalar olduğunu unutmayın.

Eğer siz veya sizin adınıza hareket etmek üzere yetkilendirilen bir taraf, kişisel verilerinizle ilgili haklarınızdan herhangi birini kullanmak istiyorsa, lütfen info@rainwater.com.tr adresine e-posta gönderin veya İletişim Bilgileri sayfasından yerel Rainwater merkezinizi arayın. Size gizlilik portalımıza erişmeniz için sağladığınız iletişim bilgilerini kullanarak bir bağlantı göndereceğiz. Burada talebiniz hakkında ek bilgiler vermeniz istenecek ve bu talebi nasıl işleme alacağımız hakkında size daha fazla bilgi verilecektir.

Belli taleplerde bulunmadan önce kimliğinizi onaylamanızı isteyeceğiz. Kimliğinizi doğrulayamazsak veya başkasının adına talepte bulunma yetkinizi teyit edemezsek, talebinize yanıt veremeyebilir veya size kişisel veriler sağlayamayabiliriz.

Ülkenizdeki yasalar, kişisel verilerinize erişebilmeniz için bir ücret talep etmemize veya kişisel verilerinizle ilgili diğer haklarınızı kullanmamıza izin veriyorsa, bunu size bildireceğiz. Sizin için geçerli olan haklardan herhangi birini kullandığınız için ayrımcılığa uğramayacaksınız.