Ürün Kategorileri
www.rainwater.com.tr

pH Nedir? Tükettiğiniz Besinlerin pH Değerlerini Biliyor Musunuz?

pH Nedir? Tükettiğiniz Besinlerin pH Değerlerini Biliyor Musunuz?

pH kısaltmasının anlamı açılımı “power of Hydrogen” yani “Hidrojenin gücü” demektir. pH, 0’dan 14’e kadar değerler alabilen, bir çözeltinin 1 litresindeki hidrojen iyonunun yoğunluğunun ölçüsü olan ve çözeltilerin asitlik ya da alkalilik derecesini gösteren ölçektir.

Aynı zamanda saf suyunda pH derecesi olan 7 pH nötr olarak kabul edilir. pH’ı 7’den düşük çözeltiler asidik, pH’ı 7’den büyük çözeltiler ise bazik yani alkalidir.

Tüketilen bazı besinlerin pH değerleri tablosu

Meyveler        pH

Zeytin yeşil     3,6 – 3,8

Domates        4,2 – 4,9

Patlıcan          4,5 – 5,3

Pancar           4,9 – 5,6

Havuç            4,9 – 5,2

Salatalık         5,1 – 5,7

Lahana           5,2 – 6

Biber              5,2

Soğan            5,3 – 5,8

Pırasa            5,5 – 6

Ispanak         5,5 – 6,8

Kereviz          5,7 – 6

Maydanoz      5,7 – 6

Marul             5,8 – 6

Bezelye          5,8 – 7

Mısır               6 – 7,5

Patates          6,1

Sebzeler         pH

Limon           2,2 – 2,4

Erik              2,8 – 4,6

Greyfurt         3 – 3,75

Çilek              3 – 3,5

Portakal        3,1 – 4,1

Ayva             3,1 – 3,3

Kiraz             3,2 – 4,1

Ahududu       3,2 – 3,7

Elmalar         3,3 – 4

Kayısı           3,3 – 4,8

Şeftali          3,4 – 3,6

Üzüm           3,4 – 4,5

Armut          3,6 – 4

Mandalina      4

Muz             4,5 – 5,2

İncir            4,6

Karpuz        5,2 – 5,8

Kavun         6,2 – 7,2

Hayvansal Gıdalar     pH

Süt yağlı          4,5

Peynirler         4,8 – 7,4

Sığır eti           5,1 – 7

Balık eti          5,2 – 6,8

Kuzu eti           5,4 – 6,7

Hindi eti          5,7 – 6,8

Dana eti          6

Tereyağı         6,1 – 6,4

Süt                 6,3 – 8,5

Tavuk eti         6,5 – 6,7

Yumurta          6,5 – 7,9

Vücuttaki asit – alkali dengesizliği pek çok sağlık problemlerine yol açabilir. Vücudunuzun içinde asidikten çok alkali bir ortam yarattığınızdan emin olmak bu sağlık sorunlarını önlemekte ciddi bir adımdır. Yaşam tarzlarımız sonucu vücudumuz çok fazla asidik hale gelir, tükettiğimiz çay, kahve, şeker, süt ürünleri, et ve alkol gibi maddeler vücuttaki asit oranını arttırır. Vücudumuzda artan asit oranı; bağışıklık sistemimizin zayıflamasına, halsiz, yorgun ve moralsiz hissetmemize yol açar. Bunu önlemek için alkali su içerek vücuttaki asit – alkali oranını dengeleyebilirsiniz. Rainwater Alkali Su Arıtma Sistemlerini incelemek için TIKLAYIN.

Diğer Gönderiler

Hızlı İşlemler

Dil Seçin