loader
7/24 Müşteri Hizmetleri 0850 222 0 420
Bizi Takip Edin
Rain Blog S.S.S

Yıllık su tüketim maliyetini hesapla

Ücretsiz Teklif Al

Teklif Formu

blog image Paylaş:

Yemeklerimizin daha lezzetli ve daha sağlıklı olması için hangi suyu kullanmalıyız? Su bütün canlıların olduğu gibi biz insanların da yaşam kaynağıdır. İçme suyu olarak tüketmemiz dışında, yemek pişirirken, çay demlerken, kahve yaparken mutfakta birçok alanda kullandığımız bir gıda maddesidir.

İçtiğimiz suyun pH derecesi ve içerdiği mineraller suyun kalitesi açısından önemli. Son yıllarda yapılan araştırmalar, zengin mineralli ve pH değeri 8,0’den yüksek olan suların daha kaliteli olduğunu söylüyor.

Peki, yemek pişirirken kullandığımız suyun özellikleriyle ilgili dikkat etmemiz gereken şeyler var mı?

Türk mutfağı, zengin çeşitliliğe sahip olmasının yanında lezzete de oldukça önem verir. Evlerde pişen yemeklerde hep lezzetin tariflerin sırlarından, kullanılan malzemelerin tazeliğinden, kullanılan yağın kalitesinden olduğu düşünülür. En iyi pişirme yöntemleriyle, en güzel malzemelerle, en gizli tariflerle her gün çeşit çeşit pişen yemeklerin lezzetli olmasında çok önemli olan bir etken daha var. Yemeklerin pişmesinde kullanılan su ve bu suyun su kalitesi aslında lezzeti veren en önemli etkendir. Pişirilen yemeklerde şebeke suyu veya kalitesiz su kullanılması içerdiği maddelerden ve kötü kokusundan ötürü fark etmeden yemeklerin kalitesini, lezzetini oldukça etkiler. Suda bulunan klor miktarı yemeğin tadını bozar. Kaynatılan şebeke suyu, aslında bilindiği gibi hiçbir şekilde kaynatılınca sağlıklı hale gelmez. Kaynatılan suda zararlı maddelerin kısmen yok olmasının yanı sıra faydalı olan maddelerin de kaybı yaşanır ve kaynatarak yeterli arındırma da sağlanamaz. Lezzeti bozmanın yanı sıra, şebeke suyu kullanarak ağır metaller ve benzer kirletici maddeler insan sağlığına da oldukça zararlıdır.

Pet su şişelerin yapımında kullanılan BPA maddesi, şişenin içindeki suya karışır. Pet su şişelerin ne kadar öyle durduğu ve hangi koşullarda saklandığı bilinmediği gibi BPA maddesinin zararı o denli daha da artmaktadır. Yemeklerde kullanılacak suyun bakterilerden, ağır metallerden, virüs ve klor gibi vücuda alınmasının zararlı olduğu birçok maddelerden ayrıştırılması gerekmektedir. Arıtma su filtre sistemlerinden sadece mineraller, kalsiyum ve magnezyum gibi insan bedeninin ihtiyaç duyduğu faydalı maddeler geçer.

Yemek yaparken kullanılan suyun pH derecesi ne olmalıdır?

pH değerini ve mineral miktarını bilmediğimiz musluk suyunu veya evimize gelene kadar nelerde ve ne şekilde bekletildiğini bilmediğimiz hazır paketli suları yemeklerinizde, çaylarınızda veya kahvelerinizde kullanmanız sağlığınız açısından doğru bir tutum değildir. Evinizde içeceğiniz, yemeklerinizin lezzetine lezzet katmak için kullanacağınız, çayınızı demleyip kahvenizi pişireceğiniz suyun yüksek mineralli, kaliteli ve lezzetli olmasını Rainwater Su Arıtma Sistemleri ile sağlayabilirsiniz.